Fråga syster Göta.....allt du som gått i Vällingbyskolan behöver veta .....

Bäste redaktörn

Först vill ja
g tacka för en levande och välgjord vulksida. Som rockhistoriker uppskattar jag alltid bilder på mina gamla lärarkollegor från Vällingbyskolan. Inte minst de fina bilderna på skolan får mig att minnas en verkligt fin och händelserik tid i mitt långa lärarliv.
Kan inte redaktörn starta en frågespalt där jag och andra intresserade skulle kunna få svar på frågor som har varit obesvarade under en lång tid. Får jag vara ofin nog att komma den första frågan till den nu startade frågespalten "Fråga vulkredaktören"


fråga:

Varför hade Olle S. alltid handen i byxfickan (se bilden på vulksidan)?

Vill gärna ha ett svar

Hälsningar
Bror Sjögren
Rockhistoriker

Ja, varför inte Rikard, den här frågan har jag dessutom hört många gånger redan under min skoltid.
Jag känner visserligen svaret men jag är rädd att du måste bli lite äldre innan du kan förstå. Vänta tills i höst då du fyllt 60 så ska vi ha ett samtal, män emellan....kom igen med fler frågor......


Hej Lasse,

Kan inte du skaka fram en bild på min favorit, Elna N.?
Varför bar hon aldrig hockeyhjälm på våra lektioner, det hade ju sparat så mycket oro hos oss elever? 

Tjippe

 

Javisst Tjippe, här är en bild på Elna. Kanske räckte inte lärarlönen till hjälm och så mycket till arbetarskydd fanns nog inte dåför tiden........L

 

 


Hej Lasse,

Min favoritlärare var ju alltid Nisse E. Hur har han det nu?  

Hälsningar från Berit

 
Den här frågan är nog allra lättast. Nisse hittar du i telefonkatalogen.....samma adress!
Ring och fråga honom, vet jag.
.........Lasse


Här är en bild från filmsalen 1967 som jag tycker borde vara med någonstans bland allt Rubbervulk.
Siw B. på Arrow.

Javars, den är ju så tjusig, speciellt med dej, Siwan, i mitten......Lasse

och här är en bild tillKan Redaktören införa mina två frågor med svar? De har ju allmängiltigt intresse för musikanter, väl? Jag vänder mig till Er som x-pert: Har en original 45-varvare i min ägo. En riktig STARPRO. Eg. är det Farmors Sånger med bl. a. Skördeflickan. Är den värd nått i dag? Omslaget (i mint cond.) påminner om den Stora Bilden av Ert band på Vulksidan. Ganska lika, höjer det värdet? En annan fråga innan jag anlitar Er, är Dr Rubber någon gång anmäld för Medicinalstyrelsen? Väntar med spänning på nytt matrecept. Rykte säger att hon Tina Nordström ska vara med den där Åberg, vad säger Frun om derå?? 

Vänligen MacAck, Stockholm                                                    

Hej MacAck,

1.)Farmors sånger med Skördeflickan kan nog finna en generös köpare om du inte visar omslaget förrän du fått pengarna. (Om skördeflickan inte råkar vara släkt med fäbodstintan, då är den osäljbar.) 
2.)Doctor Rubber hoppas att en dag bli anmäld för Medicinalstyrelsen, men än är det målet inte nått.
3.)Det är sant att Tina Nordström hört av sig till herr Åberg för att lära sig karboneringsteknikens hemligheter. Just nu förs royaltydiskussioner angående recepten och om Åberg bara inte begär orimligt arvode får vi nog se spännande karboneringar på TV med Tina i vår. (Fru Åberg har förhoppningar om att få karbonerad spettekaka att servera barnen.)

Helge B. , redaktör&charmör                   


Hej Lasse, 

Här kommer en liten insändare till Er sida om Vällingbyskolan. Vad hände egentligen med Jos i varje Nos? Var det på sjutti-talet kanske? Kan Du svara på varför Olle S alltid hade nylonstrumpor med nypon för torkning på elementen? Var det samma anledning tror Du? 

hälsningar Berit W

Hej Lill-berra,

Jaså, du har också gått och grunnat över magister S. ända sedan 60-talet....och visst finns det samband, men sanningen får även råbarkade rubber-busar att rodna, så jag vet egentligen inte hur gammal läsekretsen måste bli innan jag "släpper bomben". Jos-i-varje-nos bandet är räddat åt eftervärlden eftersom jag hittat originaltejpen i Dehléns källare och samplat en cd av den. (Inspelat 1971 eller 72 skulle jag tro.)  

Lasse, redaktör&amatör(-flyttgubbe)Till den Eminente Vulk-Redaktören:

Blir man kriminell om man kommer över (svårt) en Doctor Rubber-skiva? Hembränt är ju
farligt o föder kriminalitet. Gör Dr Rubber möjligen ingrepp på upphovsmannarätten
eller övergrepp på andras noter? Sånt SkumGummi vill jag inte läsa/höra på Vulksidan!

Vänligen MacAck
PS: Är The Doors (misstänkt LIKA) inspirerade av Dr Rubber, frågas

Hej igen Mac-Acke,

Skivorna delas ut gratis av Åberg själv, så någon kriminalitet är svårt att spåra. Vad gäller upphovsmannarätten så har Paul McCartney väldigt många kompositioner som liknar Åbergslåtar, varför vi misstänker att han ägnar sig åt plagiering, men det gör inte så mycket, vi blir bara glada att han gillar vår musik. ( Precis som the Doors plagierade mycket av Molarna på sin tid. )

....L, redaktör&imitatör. 


Hej Lasse,

Vi vill se den där bilden på Nypan och Olsson du hade på vulksidan.
hälsningar från Stefan & Bissa

O.K. Gubbar, den kommer här.....           .


 

åter till vulksidan...

http://www.Doctor-Rubber.com/burt.htm