Doktor Larssons sida för att delge världen sin djupa erfarenhet från turnélivet

Beställ alltid två koppar kaffe

Många irriteras av att deras kaffe blir smutsigt när de lekt med det. Ett knep är då att beställa en extra kopp enbart för att dricka. Ingen - vare sig servitriser, hovmästare eller andra gäster, behöver då titta snett på dig när du cirkulerar kaffet genom näsan, doppar fingrarna i det eller bara gurglar dig med det.

Empatitrixet

När du känner dig hängig och nere för att ingen bryr sig om dig, eller saknar uppmärksamhet från publik,  är det dags för dagens bricklunch. Just när du betalat i kassan för en extra såsig maträtt, låtsas du halka och tippar brickan bakåt över dig. Se till att du får så mycket som möjligt av såsen i ansiktet. Personal kommer att rusa till och ge dig den uppmärksamhet du förtjänar och längtar efter. Fungerar varje gång! Ofta blir du dessutom bjuden på maten.

Ansiktsinpackning med ischocklad

Har du någonsin funderat på varför Bosse Larsson har sån fin hy? Efter sena spelningar med efterföljande efterfester behöver huden i ansiktet sitt. Ett välbeprövat sätt i musikerkretsar för undvika kråksparkar och påsar under ögonen är is-choklad. Gå in på närmaste välsorterade konditori, till exempel Pallas i Vällingby, och beställ ett stort glas is-choklad med mycket grädde. Rör ihop ingredienserna till en jämn smet och applicera sedan i ansiktet. Bred gärna ut några servetter i knäet - det kan bli lite kladdigt när glassmassan smälter. Här kan du dock inte räkna med att få empati från servitriserna.

Larv ger extra portion

När det är ebb i turnékassan är en klassiker att alltid ha en larv med sig i en tändsticksask. Tricket har Larsson lärt av en äldre musiker som praktiserat detta med stor framgång under ett långt liv på vägarna. Beställ en rätt där sallad ingår och ät upp nästan allt. Placera larven på ett salladsblad och skrik. Klaga sedan högljutt när servitrisen kommer. Även om hon förstår vad som hänt, tar hon inga risker utan bjuder på en ny rätt, som en annan bandmedlem diskret kan äta upp.

Ett ord på vägen av Doktor Larsson

Glöm inte att alltid vända andra skinkan till.